Zacielené na učiteľa

Obsah

O inovatívnych učiteľoch sa hovorí často. A je to vždy veľmi pozitívna debata, lebo to sú práve tí učitelia, ktorí chcú veci meniť, sú otvorení učiť sa novinky, skúšať ich a prinášať ich do vzdelávacieho procesu. A pracovať s nimi je radosť. Dnes vám predstavujeme skupinu Microsoft inovatívnych učiteľov.

Komunita inovatívnych učiteľov, ktorej celosvetovo hovoríme Microsoft Innovative Educator Experts (MIEE), je skupina zapálených učiteľov, ktorí pracujú s vášňou, majú kolaboratívneho ducha, inšpirujú svojich študentov ku kreativite a „neškatuľkovému“ premýšľaniu. Sú vynaliezaví a podnikateľskí, majú rolu akéhosi „agenta zmeny“ v škole, pracujú na dosiahnutí najvyššej kvality v oblasti vzdelávania s využitím pokročilých technológií a sociálnych médií.

Na Slovensku dnes pracuje 66 expertov. Ak máte záujem vedieť, či je niektorý z nich v blízkosti vašej školy a chceli by ste s ním spolupracovať, napíšte nám a my vás skontaktujeme.

Čo je MIE Expert?

MIE Expert je trojročný celosvetový program pre všetkých učiteľov využívajúcich Microsoft technológie.. Hneď v prvom roku programu máte možnosť zúčastniť sa celosvetovej konferencie s názvom Educator Exchange spolu s ostatnými MIE Expertmi a získať obrovské množstvo inšpirácie. Konferencia Educator Exchange sa každoročne deje v rôznych mestách po celom svete ako Barcelona (2013), Dubaj (2014), Redmond (2015) či Budapešť (2016). V roku 2017 sa bude konferencia konať tradične na jar v exotickej Ázii – presné mesto sa dozvieme už čoskoro. (Aktualizácia: miesto konania v roku 2017 bolo zmenené na Toronto, Kanada). Najaktívnejší slovenskí MIE Experti majú možnosť sa každoročne zúčastniť aj víkendového workshopu v jednom zo slovenských miest a zažiť tak inšpiratívny program od odborníkov a zároveň  inšpirovať sa od ostatných učiteľov.

Program MIE Expert ponúka:

  • komunitu inovatívnych učiteľov zo Slovenska a z celého sveta, ochotných zdieľať svoje skúsenosti a inovácie,
  • prístup k materiálom a certifikáciám pre možnosť pracovať na svojom rozvoji,
  • spoluprácu priamo s vývojovými tímami spoločnosti Microsoft,
  • možnosť testovanie beta verzií produktov ešte pred ich vydaním,
  • reprezentáciu spoločnosti Microsoft vďaka exkluzívnym prezentáciám a účasťou na rôznych udalostiach,
  • možnosť zviditeľnenia sa na sociálnych sieťach.

Nevedeli ste o programe MIE Expert? Nevadí, ešte dnes sa môžete stať Certifikovaným učiteľom Microsoft. Stačí, ak sa zaregistrujete na stránke http://education.microsoft.com/, urobíte si kurzy alebo Skype výlety ohodnotené 1000 bodmi a získate tak odznak „Certified MIE“. Navštívte aj workshopy v školách a získajte body od nášho profesionálneho trénera na Microsoft technológie.

Tento článok bol publikovaný v časopise Dobrá škola, VIII. ročník/číslo 02, strana 23.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn