4 letné Microsoft 365 novinky pre lepšiu spoluprácu

Obsah

Microsoft 365 je komplexné inteligentné riešenie vrátane služieb Office 365, systému Windows 10 a balíka Enterprise Mobility + Security, ktoré je nielen pre podniky rôznych veľkostí ale aj pre vzdelávanie.

Práve do tohto balíka pribudli 4 čerstvé letné novinky, ktoré určite každého potešia.

#1 Microsoft Teams pre všetkých

Aplikáciu Microsoft Teams poznáte ako súčasť balíka Office 365. Počnúc dneškom je táto aplikácia dostupná v novej bezplatnej verzii aj pre tých, ktorí nemajú Office 365.

Bezplatná verzia (freemium) Microsoft Teams je pre tímy do 300 členov a ponúka:

  • neobmedzené četovanie a vyhľadávanie,
  • integrované audio a video schôdzky medzi jednotlivými používateľmi, skupinami a celými tímami,
  • tímové úložisko o veľkosti 10 GB plus úložisko pre každého používateľa o veľkosti 2 GB,
  • integrované aplikácie Office Online pre tvorbu obsahu v reálnom čase, vrátane aplikácií Word, Excel, PowerPoint a OneNote,
  • neobmedzené prepojenie s viac ako 140 biznis aplikáciami – vrátane Adobe, Evernote a Trello,
  • možnosť komunikovať a spolupracovať s kýmkoľvek vnútri a mimo organizácie a to v prostredí globálnej zabezpečenej infraštruktúry spoločnosti Microsoft.

Ako si vytvoriť tím?

Navštívte stránku Microsoft Teams zadarmo a kliknite na Zaregistrovať sa zdarma. Následne postupujte podľa sprievodcu – vypíšte svoj e-mail.

Doplňte svoje informácie.

Potvrďte spustenie tímu.

Zvoľte si svoje zobrazované meno.

Gratulujeme môžete používať svoj tím na platforme Microsoft Teams.

#2 Nové inteligentné funkcie pre tvorbu online udalostí

Pre všetkých členov tímov vrámci prostredia Microsoft 365 prichádzajú nové funkcie, ktoré vám dovolia vytvárať a zdieľať online akcie ako sú konferencie, či workshopy. Tieto udalosti môžete sledovať v reálnom čase, alebo si ich môžete spätne prehrať s videom vo vysokom rozlíšení (HD) a zároveň ich môžete sledovať a zapájať sa do interaktívnej diskusie.

Služby založené na umelej inteligencii zvyšujú zážitok zo sledovanej udalosti vďaka funkciám ako:

  • časová os prezentujúcich – rozpoznávanie tváre a identifikácia prezentujúceho ponúka možnosť jednoducho “preskočiť” na iného prezentujúceho,
  • prepis hovoreného slova do textu, časového kódivania a vyhľadávanie prepisu, aby bolo v zázname možné rýchlo dohľadať požadovanú sekvenciu,
  • titulky – prepis zvuku.

Takúto udalosť môžete vytvoriť na platforme Stream, Yammer alebo Microsoft Teams podľa toho, kde sa vaši poslucháči nachádzajú. To, akú udalosť vytvoríte, je na vašom rozhodnutí ako autorovi. Môžete využiť webovú kameru, zdieľať obsah a obrazovku alebo streamovať z profesionálnych zariadení.

Tieto fukcie sú zatiaľ vo verzii Preview (ukážka) a postupne budú prichádzať aj do vašich aplikácií.

V Microsoft Teams, môžete vytvoriť túto schôdzku naživo tak, že stlačíte Naplánovať schôdzu a v menu vyberiete Nové živé podujatie.

Ďalej môžete zadefinovať povolenia živých podujatí, pre koho sú určené:

  • ľudia a skupiny – iba určené skupiny a osoby z Office 365,
  • v rámci celej organizácie – vyžaduje sa prihlásenie a môže si udalosť pozrieť každý používateľ vaše Office 365,
  • verejné – udalosť bude prístupná každému – aj ľuďom mimo vašej školy, nie je potrebné prihlasovať sa.

Ak ste autorom schôdze, pripojíte sa na udalosť ako výrobca.

Následne sa výrobcovi zobrazí prostredie, kde si môžete pripraviť obsah, ktorý bude zdieľaný – front a obrazovka, ktorú vidia účastníci schôdzky – podujatie naživo.

Samozrejmosťou je aj zdieľanie obrazovky, alebo súborov podľa potreby súčasne s obrazom prezentujúceho.

#3 Analytiká pre lepšiu spoluprácu

MyAnalytics je nástroj pre jednotlivcov s využitím AI, ktoré najnovšie podporujú cez Outlook aj tipy na zmenu návykov ako je napríklad upozornenie, že posielate e-maily svojim kolegom mimo pracovnú dobu, alebo návrh, aby ste si vytvorili priestor pre sústredenú prácu. Tieto nové funkcie sa začnú objanovať v priebehu leta. MyAnalytics sú súčasťou plateného plánu Office 365 A5, alebo ako doplnky pre Office 365 plány.

#4 Digitálne plátno – Microsoft Whiteboard

Neobmedzené digitálne plátno Microsoft Whiteboard je odteraz všeobecne dostupné pre Windows 10, čoskoro bude aj pre iOS a v previe verzii aj pre web. Či už sa tímy stretnú osobne, alebo vo virtuálnom prostredí, potrebujú mať možnosť spolupracovať v reálnom čase. Whiteboard im to umožňuje a to aj na viacerých zariadeniach. Pomocou pera, dotyku a klávesnice je možné zaznamenávať poznámky, vytvárať tabuľky, diagramy, obrázky a vyhľadávať či vkladať obrázky z internetu.

Stiahnite si Microsoft Whiteboard z Microsoft Store.

O využití Microsoft Whiteboard sme mali minulý školský rok aj webinár, pozrite si jeho nahrávku.

 

 

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn