10 jesenných noviniek v aplikácii Microsoft Excel

Obsah

V poslednej dobe Microsoft priniesol zaujímavé vylepšenia a novinky do aplikácie Microsoft Excel. Tieto funkcie vám pomôžu zvýšiť svoju produktivitu, kreativitu a spoluprácu s Excelom. Niektoré z týchto funkcií sú dostupné len pre používateľov s niektorou z verzií predplatného Microsoft 365.

  1. Vylepšené zaškrtávacie políčka vám umožňuje ľahko vytvoriť a používať zaškrtávacie políčka v bunkách, bez potreby používať formulár alebo makro. Zaškrtávacie políčka vám pomôžu sledovať stav úloh, vybrať možnosti alebo filtrovať dáta.
  2. Vloženie obrázka do bunky zabezpečí, že sa obrázok bude pohybovať a zmenšovať spolu s bunkou. Toto je užitočné, ak chcete pridať ilustrácie, logá, fotky alebo iné obrázky do svojich tabuliek.
  3. Vylepšené dialógové okno pre zdieľanie umožňuje ľahko zdieľať svoje zošity s inými ľuďmi. Môžete im poskytnúť prístup k vašim zošitom online, poslať im odkaz alebo prílohu e-mailom, alebo ich pozvať na spoluprácu v reálnom čase.
  4. Automatická konverzia dát automaticky prevedie dáta z jednej jednotky na inú, napríklad z libier na kilogramy, z míľ na kilometre, z dolárov na eurá alebo z dátumu na deň v týždni. Toto je užitočné, ak chcete porovnávať alebo analyzovať dáta z rôznych zdrojov alebo regiónov.
  5. Pracovný postup Power Automate v Exceli na webe umožňuje vytvoriť a spustiť pracovné postupy Power Automate priamo z Excelu na webe. Power Automate je služba, ktorá vám umožňuje automatizovať opakujúce sa úlohy a procesy medzi rôznymi aplikáciami a službami. Napríklad môžete vytvoriť pracovný postup, ktorý pošle e-mailové upozornenie, keď sa zmení hodnota v bunky, alebo pracovný postup, ktorý uloží zošit do OneDrive, keď ho zatvoríte.
  6. Kontingenčné grafy aj v Exceli na webe – tieto špeciálne typy grafov prichádzajú aj do webovej verzie aplikácie a umožňujú analyzovať a zoskupovať veľké množstvá dát podľa rôznych kritérií.
  7. Doplnky pre Excel na webe – malé aplikácie, ktoré rozširujú funkčnosť Excelu a pridávajú nové možnosti a nástroje prichádzajú aj do verzie na webe.
  8. Vzorce v Exceli na webe vytvárate a upravujete odteraz ľahšie a rýchlejšie. Môžete použiť nové funkcie, ako je automatické dopĺňanie, inteligentné nápovedy, zvýrazňovanie syntaxe, navigácia v bunkách a ďalšie.
  9. Navrhované vzorce v Exceli na webe – Excel odteraz automaticky vytvorí vzorec pre vás na základe vašich dát a potrieb. Napríklad môžete použiť navrhovaný vzorec na výpočet priemeru, súčtu, počtu, percenta, rozptylu alebo korelácie vašich dát.
  10. Podmienené formátovanie v Exceli na iPade vám umožňuje zmeniť vzhľad buniek podľa určitých pravidiel alebo podmienok. Napríklad môžete použiť podmienené formátovanie na zvýraznenie najvyšších alebo najnižších hodnôt, identifikáciu duplikátov alebo výnimiek, vytvorenie dátových čiar alebo farebných škál, alebo aplikovanie ikon alebo symbolov.

Odporúčam vám pozrieť si video od Mika Tholfsena aj s ukážkami jednotlivých funckií.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn