Minecraft: Education Edition pre školy

Obsah

9. júna 2016 Microsoft sprístupnil tzv. early access produktu Minecraft: Education Edition, vďaka ktorému učitelia majú možnosť stiahnuť si a vyskúšať jednu z prvých verzií tohto produktu zadarmo.

Minecraft: Education Edition je dostupný iba na počítačoch s operačným systémom Windows 10 alebo Macoch s OS X El Capitan. Zároveň študent alebo učiteľ musí mať aktívne Office 365 konto.

Ako Minecraft: Education Edition získať?

Navštívte stránku http://education.minecraft.net/ a hore stlačte zelené tlačidlo Get Started.

01

Na stránke Get Started vyberáte svoju rolu v škole (učiteľ, študent alebo administrátor) a zadáte e-mailovú adresu svojho školského Office 365 konta.

02

Ak ste študent alebo učiteľ dostanete sa na stránku, kde si môžete stiahnuť inštalačný balík pre príslušný operačný systém.

03

Hromadné pridanie licencií – pre administrátorov

Ak ste administrátor, prihlásite sa svojím Office 365 účtom a dostanete sa do Obchodu pre firmy, kde si produkt môžete nainštalovať, priradiť licencie iným používateľom alebo stiahnuť produkt pre iných používateľov.

04

Inštalovať pre mňa je možnosť, ktorá vám odošle e-mail a presmeruje Vás do Windows Obchodu odkiaľ si aplikáciu môžete nainštalovať.

05

Priradiť iným používateľom je možnosť, kde buď individuálne alebo hromadne môžete priradiť licencie používateľom vašej Office 365. Kliknutím na Priradiť ľuďom sa vám otvorí okno, v ktorom môžete vyberať jednotlivých používateľov Office 365.

06

V prípade, že máte v Office 365 vytvorené skupiny, stačí napísať názov skupiny a licencia sa automatický priradí všetkým jej členom.

07

Stiahnuť pre iných používateľov je možnosť stiahnutia inštalačného balíka, ktorý môžete inštalovať na príslušné školské zariadenia.

08

Po stiahnutí a rozbalení archívu spustíte súbor InstallMinecraftEducationEdition.bat, ktorým sa cez konzolu PowerShell produkt nainštaluje.

09

Aplikácia Minecraft: Education Edition sa vám zobrazí v ponuke Štart.

10

Spustenie aplikácie Minecraft: Education Edition

Po spustení aplikácie Minecraft: Education Edition sa vám zobrazí okno na prihlásenie sa s vaším školským Office 365 kontom, vďaka ktorému je každý hráč v hre jednoznačne identifikovaný. Taktiež je podporovaná Single sign-on možnosť, takže nebudete potrebovať žiadne dodatočné heslá alebo účty.

12

A Minecraft: Education Edition môžete používať 🙂

13

Produkt Minecraft: Education Edition sa stále vyvíja, postupne sa pridávajú rôzne možnosti ako mód pre triedu, rozhranie pre učiteľov s mapou a zoznamom študentov, možnosť teleportovania a ohno pre online rozhovor (chat). Ak máte nápady, ktorými by ste chceli Minecraft: Education Edition vylepšiť, budeme radi ak nám vaše postrehy poskytnete na adrese: http://aka.ms/meefeedback.

 Zdroje pre učiteľov

Nemáte s MInecraftom žiadne skúsenosti? Vyskúšajte si náš tutoriál, prichystaný špeciálne pre Minecraft: Education Edition. Naučíte sa ovládanie, vytváranie a ďalšie unikátne možnosti pre verziu Education. Nebojte sa opýtať aj svojich študentov 🙂

Ak hľadáte špecifické biómy pre vaše hodiny, prichystali sme pár typov pre vás ako rôzne druhy lesov, savanu, púšť, ľadovec a ďalšie.

mesa

lesson1

Ak zvažujete využitie Minecraftu na vašich hodinách, ale najprv by ste si radi pozreli nejaké ukážky, pripravili sme pre vás stránku http://education.minecraft.net/worlds s rôznymi svetmi. Ak máte špecifickú požiadavku na nejaký svet, vyskúšajte fórum na stránke https://minecrafteducation.uservoice.com/.

Minecraft mentori

Navštívte našu stránku education.microsoft.com a spojte sa s učiteľmi-odborníkmi na Minecraft: https://education.microsoft.com/minecraftmentors

 Vyučovacie plány

Na stránke http://education.minecraft.net/resources/ nájdete aj  vyučovacie plány pre prvý, druhý stupeň a stredné školy, ktorými sa môžete inšpirovať a prispôsobiť našim slovenským plánom.

Prajem vám veľa zábavy 🙂

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn