Pokrok v čítaní už aj na webe a dostupný pre všetkých

Obsah

Spoločnosť Microsoft prichádza s ďalšou novinkou – nástroj Tréning čítania, ktorý aktívne využíva umelú inteligenciu je k dispozícii všetkým cez webstránku: coach.microsoft.com

Čo k tomu potrebujete?

Určite potrebujete Microsoft účet – konto outlook.sk alebo outlook.com (prípadne to môže byť spojené aj s kontom Gmail). Ak používate Microsoft Store vo Windows počítači, určite také konto máte.

Následne si Tréning čítania môžete spustiť cez:

Všetko je vo verzii Preview takže je možné, že nebude vám hneď všetko fungovať.

Zatiaľ veľkou nevýhodou je fakt, že tento Tréning čítania na webe vo verzii preview je k dispozícii len v anglickom jazyku avšak máme skúsenosti, že Pokrok v čítaní a aj Tréning čítania je v aplikácii Microsoft Teams pre školy dostupný aj v slovenčine, preto môžeme očakávať, že čoskoro aj táto appka pre všetkých bude rozšírená aj o slovenčinu.

Aplikácia ponúka rôzne možnosti a podľa mňa najzaujímavejšie sú:

#1 Vytváranie príbehov pomocou generatívnej AI

Čitateľ si na začiatku vyberie hlavnú postavu príbehu a následne aj priestor, v ktorom sa dej odohráva. Po dočítaní kapitoly má možnosť vybrať si pokračovanie príbehu. Čitateľ tak nielen číta text, ale má možnosť aj dej ovplyvniť a tak príbehy sú stále jedinečné a čitateľ angažovaný.

#2 Okamžitá spätná väzba a precvičovanie

Po prečítaní textu čitateľ získa okamžitú spätnú väzbu o tom ako kvalitne a ako dlho čítal. Umelá inteligencia taktiež navrhne slová, ktoré sú vhodné na ďalšie precvičovanie.

Čo na to vravíte? Úžasné však?

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn